Indische uitvaart

Op bijzondere of moeilijke momenten in het leven kan het een goed gevoel geven personen met eenzelfde achtergrond om je heen te hebben. Zo hebben wij gemerkt dat mensen met een Indische of Molukse achtergrond, maar ook Hollanders met affiniteit met het voormalig Indië en het huidige Indonesië, het prettig vinden als zij, in de dagen na het overlijden van een dierbaar persoon, liefdevol worden begeleid door personen met diezelfde achtergrond.
In deze emotionele tijd vol verdriet, onmacht en onzekerheden is de behoefte aan begrip en herkenbaarheid immers erg groot. Omdat we zelf Indisch zijn en vertrouwd met onze geliefde Indische cultuur en haar tradities en gewoontes kunnen we elkaar aanvoelen en begrijpen; met een enkel woord of zelfs zonder woorden.
Met een Indische uitvaart geven wij gehoor aan de wens om een afscheid te creëren die een uitdrukking is van de band van de overledene met Indië / Indonesië.
Met muziek, een zanger(es), de kist, de rouwkaart, bepaalde voorwerpen, de aankleding en de kleding kan een gepaste en vertrouwde Indische sfeer gecreëerd worden.
Door de momenten van een muzikaal intermezzo, een gedicht, een diapresentatie, een verhaal of een ritueel, op een juiste en harmonische manier in te passen, blijft de rust en het evenwicht in de afscheidsdienst bewaard. Sprekers en performers krijgen hierdoor alle tijd en ruimte om herinneringen te delen, met een lach of een traan.
We vertellen u graag over onze mogelijkheden en adviseren u bij de invulling van het afscheid.

Reacties zijn gesloten.