Werkwijze

Lange tijd waren de uitvaarten in Nederland wat stijfjes. Maar steeds vaker bleek dat nabestaanden eigenlijk iets anders wilden, maar schroomden om dit bekend te maken; de gedachte “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” gold lange tijd.
Gelukkig is daar verandering in gekomen en staat men open voor allerlei andere mogelijkheden bij het creƫren van een persoonlijk afscheid.
De uitvaart is immers een afspiegeling van uw dierbare en daarom voor iedereen uniek. Om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken, praten we met elkaar over uw dierbare. Dat is fijn en ook goed voor het rouwproces. Welke mooie herinneringen heeft u aan uw dierbare? Hoe stond hij of zij in het leven en hoe was zijn/haar geschiedenis, wat heeft hij of zij meegemaakt? En hoe hebben anderen hem/haar ervaren?
In dat gesprek kunt u ons aangeven hoe u de uitvaart het liefst zou willen; traditioneel, modern, spiritueel, cultureel of echt Indisch.
Wij kunnen u ook helpen bij het opstellen van een mooie tekst voor een afscheidswoord of een bid- of gedachtenisprentje. En als u dat wilt kan ik ook de spreker zijn tijdens de afscheidsdienst. Zo nemen wij de aanwezigen mee in het levensverhaal van uw dierbare.
De afscheidsdienst kunt u houden in een kerk of in de aula van het crematorium. Maar er zijn tegenwoordig ook talloze andere locaties en mogelijkheden. Denkt u eens aan een eigen bedrijfsruimte, een theater, restaurant, sportkantine, een zaal of in een tuin. Alles mag en er kan veel.
In alle rust en met oprecht persoonlijke aandacht luisteren we naar uw wensen en ondersteunen u bij de vele beslissingen die moeten worden genomen.
Zo doorloopt u dag voor dag en stap voor stap, samen met ons, het proces naar een waardig en mooi afscheid, een uitvaart die laat zien wie de overledene was, hoe hij of zij dacht, liefhad, leefde, met welke passie, dromen en idealen; dat is het begin van een mooie herinnering
De Indische uitvaart is een uitvaart in een Indisch sfeer. Naast deze Indisch culturele uitvaarten organiseren wij ook iedere andere gewenste uitvaart. Elders en Elders Uitvaartzorg is er voor iedereen die een beroep op ons doet. Wij verzorgen de uitvaart zoals nabestaanden dat wensen. Dat kan zijn traditioneel, modern, religieus, Indisch of anders.

 

Reacties zijn gesloten.