Kosten

Een uitvaart is niet alleen een emotionele maar ook een zakelijke aangelegenheid.
Veel verzekeraars doen voorkomen alsof u verplicht bent om de uitvaart door hen te laten regelen. Dit is echter niet het geval! U bent namelijk geheel vrij om te kiezen voor een eigen uitvaartondernemer.
– Heeft u een kapitaalverzekering, dan wordt na overlijden het verzekerde bedrag aan u uitbetaald.

– Bij een natura verzekering keert de verzekeraar uit in een vastgesteld pakket diensten en goederen. Een naturaverzekering is zeker niet de volledig verzorgde uitvaart waarmee geadverteerd wordt. Bijbetalen is eerder regel dan uitzondering.
Alles wat u extra wenst boven op dit pakket, meer kaarten, een andere kist dan de standaardkist, de bloemen, de kerk, iets bij de koffie of een koffietafel betekenen allemaal extra kosten die separaat aan u worden doorberekend. Bijbetalen is dus eerder regel dan uitzondering.
Wilt u afzien van dit pakket, dan keren zij hiervoor een geld bedrag uit en bent u vervolgens vrij dat bedrag naar eigen inzicht te besteden en zelf een creatief meedenkende, kostenbesparende uitvaartverzorger te kiezen..
Hoeveel de verzekering uitbetaald kunt u navragen bij de verzekeraar. Maar vindt u dat lastig of ingewikkeld, dan kan ik dat vrijblijvend voor u doen.
– Bent u lid van een uitvaartvereniging? Ook dan kunt u de uitvaart zonder probleem door mij laten verzorgen. Bij het doorgeven van een overlijden kunt u dit aangeven. Ook in dit geval wil ik voor u, de verzekeraar bellen en regelen.

Het maakt dus niet uit of u wel of niet verzekerd bent, en ook niet bij welke maatschappij. Het is ten alle tijde mogelijk om een beroep op mij te doen.

Van te voren weten, van te voren regelen.
U wilt weten wat de mogelijkheden zijn, of uw wensen uitvoerbaar zijn, of er voldoende eigen middelen zijn en of de volledige kosten van de uitvaart gedekt zijn door de verzekering.
Als u wilt kan ik u helpen bij het uitzoeken en het een en ander op een rijtje te krijgen..
Globaal kan ik u aangeven wat een uitvaart gaat kosten. Als ik wat meer van uw persoonlijke wensen weet, kan ik u een meer exacte opgave geven. Hoe eenvoudiger de uitvaart des te voordeliger. En omdat in Nederland tegenwoordig bijna alles mogelijk is rondom de uitvaart, begrafenis of crematie is de hoogte van de prijs heel persoonsgebonden. Geen uitvaart is hetzelfde en er zijn grote verschillen in de gewenste uitvoering en daarmee in de kosten. In het algemeen is er geen vast kostenplaatje te maken, omdat er zoveel onderdelen bij een uitvaart zijn die qua kosten ver uiteenlopen.

Een gemiddelde uitvaart kost tussen de € 4.000,00 en € 8.000,00 (exclusief een grafsteen of urn). U kunt de prijs van de uitvaart echter zelf beïnvloeden.
Prijsverschillen kunnen onder meer zitten in de volgende onderdelen:
– Opbaring thuis of in een rouwcentrum
– Begraven of cremeren
– Er zijn verschillende kisten, in verschillende prijsklassen
– De kist laten dragen door dragers of door nabestaanden zelf
– Het soort rouwvervoer en het aantal volgauto’s
– Wel of geen rouwkaart – verzenden of mailen
– Wel of geen advertentie – en in welke krant
– Traditionele rouwstukken of bloemstukken zelf maken
– Vorm van de condoleance – locatie – duur – consumpties
– Koffietafel – catering
– Zaterdagtarief – extra tijdsduur

Uw keuze heeft dus grote invloed op de kosten.
Iedereen heeft andere wensen. Maar voor ieder budget is het mogelijk een passende uitvaart te regelen. Dat is de reden waarom Kasih Sayang / Impact Uitvaartzorg niet met ‘standaard’ pakketten werkt.
Heeft u weinig of geen financiële middelen of hecht u geen waarde aan een grote uitvaart, dan is een budget uitvaart voor u wellicht de juiste oplossing. Hoe dan ook, wij denken betrokken en creatief met u mee en zoeken samen met u naar mogelijkheden voor een passende uitvaart.
Bel of mail voor een vrijblijvende en kosteloze voorbespreking.

Reacties zijn gesloten.